Kunst en vliegwerk.

Door de jaren heen, denk je dat je je collegae behoorlijk goed leert kennen.
Dat blijkt in de praktijk toch een beetje anders te gaan.
Mijn voorgangster, Jacoline, daarvan wisten wij allemaal dat ze creatief was. Zij heeft het schilderij gemaakt van de honden (die toen) in bezit waren van de artsen en assistentes.

Dit schilderij hangt doorgaans in de etalage aan de Breitnerlaan 103.

Ook heeft zij een aquarel gemaakt van twee teckeltjes, die in het gras naast een slootje staan.

 

Ikzelf vond dat altijd een heel lief schilderijtje, maar had geen idee dat dat door Jacoline gemaakt was. Het hangt in de hal, waar u doorheen loopt als u naar de spreekkamer loopt.
Toen ikzelf wat vrije tijd had, heb ik ook weer wat oude hobby’s opgepakt. Zo ben ik weer aan het beeldhouwen geslagen. Maar ik heb ook wat nieuwe technieken uitgeprobeerd. Het resultaat hiervan, staat nu ook in dezelfde eerdergenoemde etalage.

Toen mijn werkjes in de etalage gingen, kwam Jozette ineens naar voren, met de mededeling, dat zij schildert. En ik moet zeggen dat ze dat niet onverdienstelijk doet. Haar werk, hangt in het halletje naar het toilet. Helaas hebben we niet een onbeperkte hoeveelheid muren, vandaar deze plek.

En ineens was daar de stem van Dr. Eelke Wiersma, die ook blijkt te schilderen. Helaas hebben we van hem nog niets aan de muur, maar gelooft u mij, als ik zeg dat we daar hard mee bezig zijn.
Zo zie je maar weer, dat zelfs als je denkt, veel van iemand te weten, er toch nog verborgen gebieden tevoorschijn komen, die je aangenaam kunnen verrassen. Daarbij wil ik u allen uitnodigen om onze onvergetelijke kunstwerken te komen bekijken.
Dus als u ons door de praktijk ziet vliegen, op de drukkere dagen, of in mijn geval standaard, bedenk dan dat het bij ons in de praktijk erg letterlijk is:
Kunst en Vliegwerk.

Kunst en vliegwerk