De Dierenartsen


B.J.A.M. Oomen

Even voorstellen: ik ben Brigitte Oomen en ben al weer heel wat jaren  getrouwd met Tom. Ons gezin bestaat uit drie kinderen: Anne, Esther en Judith. Verder bestaat mijn huishouden nog uit 1 hond (Sven), 4 katten (Wezel, Loes, Martin en Cheryl ), een paard Anouk (Fries) en een kip.
In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit te Utrecht.
De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik in loondienst gewerkt in een gezelschapsdierenpraktijk en heb zo dus veel ervaring opgedaan.
In 1999 werd het tijd om eens voor mezelf te beginnen en dus heb ik samen met Eelke Wiersma onze praktijk aan de Van Alkemadelaan overgenomen. We werken al weer heel wat jaren samen.

 


E. Wiersma

Na mijn studie ben ik begonnen met werken in praktijken voor zowel grote als kleine huisdieren zodat ik veel facetten van het werken als dierenarts ben tegengekomen. Een prachtig 5-jarig avontuur als dierenarts van trekkende kuddes runderen in Zambia en Burkina Faso maakte het moeilijk een keuze te maken bij terugkeer in Nederland, maar de kleine huisdierenpraktijk bleek toch waar het hart lag.
Na al weer vele jaren op de van Alkemadelaan samen met Brigitte is het plezier in het afwisselende werk niet minder geworden. Het helpen van de patiënten tijdens het spreekuur en op de operatietafel èn de interactie met de eigenaren geeft nog altijd veel voldoening.
Sinds kort heeft ons gezin weer een nieuwe herder Talos, die zich prima vermaakt op het boerenland waar we net zijn gaan wonen. Talos gaat regelmatig mee naar de praktijk waar velen hem inmiddels al eens achter de balie hebben zien liggen.

 

De assistentes:

 


Petra

Mijn naam is Petra, ik ben van de drie vaste assistentes het meest in de praktijk aanwezig.
Mijn loopbaan, voordat ik assistente/ paraveterinair werd, was er één van twaalf ambachten, dertien ongelukken. Soms heeft dat voordelen. In mijn geval heb ik tijdens mijn “ banen gezwerf”, heel veel kennis vergaard.
Mijn opleiding voor A-verpleegkundige, die ik net op de valreep niet af heb gemaakt, had mij al heel veel medische kennis verschaft.
Mijn baan bij Nationale Dierenzorg in Wassenaar, heeft mij geleerd goed naar dieren te kijken, waardoor ik een goed idee heb over het natuurlijke gedrag en bewegen van huisdieren.
Mijn vrijwillige carrière bij de Dierenbescherming in het landelijke, heeft me geleerd hoe ik dieren kan hanteren.
Al mijn ervaringen hebben mij ook wijzer gemaakt in de omgang met iedereen die met dieren in zijn omgeving te maken heeft. Of het gaat om een boer die zijn boerderij katten niet wil steriliseren, tot een overbezorgde huisdier eigenaar, die tot het uiterste wil gaan en voor wie niets te gek is, om zijn geliefde dier, bij zich te kunnen houden.
Verder volg ik één a twee keer per jaar nascholingen over uiteenlopende onderwerpen, en lees ik vaktijdschriften, om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.
Ook heb ik een opleiding gevolgd om advies te kunnen geven bij gedragsproblemen binnen de praktijk. Expert ben ik niet, daar zijn de gedragsdeskundigen voor, maar daar kunnen u en ik wel op terugvallen in geval van nood.
Als afronding kan ik nog vermelden, dat ik in het bezit ben van een kat, Ollie, de Noorse Boskat.
Een hond:Spook, die haar naam eer aan doet, zij is een kruising Pekinees, Labrador Kruising en Shih – Tzû , geboren augustus 2016.

Mijn naam is Brenda Romijn, getrouwd met Melle en wij wonen samen met onze 4 katten Hummer, Muts, Okie (Oculus) en Timmy.

Velen van u hebben mij al vaker voorbij zien komen. In januari 2018 ben ik in deze praktijk begonnen als stagiaire en vervolgens niet meer weggegaan.

Ik ben een voormalig banenzwerver met een diploma bedrijfseconomie/detailhandel en allround kapper op zak. In juli 2019 kwam daar het diploma paraveterinair bij. Ook heb ik een opleiding kattengedrag therapie gevolgd die ik niet afgerond heb omdat ik deze in de toekomst graag op hbo-niveau bij Tinley wil gaan volgen.
Ik heb allerhande banen gehad, van assurantie medewerker tot expeditie planner en van kapster tot thuishulp in de thuiszorg.
Al die tijd bleef ik iets missen. In 2015 kwam het verlossende antwoord. Ik wil werken met dieren! Niet veel later heb ik mij aangemeld bij het dierentehuis in Zoetermeer en ben daar 3,5 jaar vrijwilliger geweest op de kattenafdeling.
Onze katten zijn ook alle vier afkomstig uit het asiel.

Hummer, (mei 2009) onze Cyper en tevens oudste van het stel heeft HD oftewel heupdysplasie.
Muts, (juli 2009) is onze morbide obese Tuxedo en is al haar hele leven op dieet.
We hebben zelfs voor alle 4 een chip gestuurde voerbak zodat zij het voer van de anderen niet kan pikken. Daarnaast hebben we een enorm looprad waar we haar uiteraard nooit in hebben gekregen… Nu ze al wat ouder begint te worden is bewegen pijnlijker als gevolg van artrose, dit werkt het afvallen ook behoorlijk tegen helaas.
Okie, (juli 2015) is een kruising Blauwe Rus/Europees korthaar en mist zijn linkeroog als gevolg van een enorme oogontsteking. Okie is een afkorting van Oculus en betekend in het Latijn oog of zien.
Timmy, (augustus 2018) onze jongste Tuxedo is een verstoten weeskitten die Melle en ik met de hand hebben grootgebracht. Tim heeft CH (Cerebellaire Hypoplasie). De kleine hersenen, het deel dat verantwoordelijk is voor de coördinatie, is onderontwikkeld. Dit zorgde ervoor dat hij omviel en met een scheve kop liep. Timmy heeft het in zo’n matige vorm dat je er haast niets van ziet of merkt en functioneert als elke andere gezonde kat.
Mocht het u nog niet zijn opgevallen, ik ben dus een echt kattenvrouwtje .
Voor zover mijn introductie in een ietwat grote notendop.
Tot ziens in dierenartspraktijk van Alkemadelaan!

 

Ik ben na een tussenstop van 2014-2022, met inmiddels 2 grote kinderen, weer terug in de praktijk.
Na 2 Friese Stabijen, ben ik wederom voor dit eigenwijze ras gevallen en hebben wij een teefje “Silke “als huisdier.
Ik zorg in de praktijk ervoor dat iedereen hier altijd van de vloer kan eten en sta ik graag mijn mannetje in de operatiekamer en de spreekkamer.
Ook voor voederadviezen kun je bij mij terecht. Verder vind ik het leuk om mee te denken bij het “oplappen “van uw huisdier.
Ik ben blij met het huidige team, ik denk dat iedereen elkaar goed aanvult.

 

Mijn naam is Famke Spruijt Duijnisveld, getrouwd met Martijn en moeder van onze zoon Jim. We hebben een Yorkshire Terriër genaamd Harvey. Met Harvey ga ik elke week fanatiek naar de agility lessen. Dit omdat ontspannende inspanning samen met je hond een geweldige combinatie is.

Helaas is Harvey niet tip top in orde, hij heeft regelmatig last van een alvleesklierontsteking, maar met de super begeleiding op de praktijk, blijft het gelukkig beheersbaar. Maar, mocht u Harvey tegen komen op de praktijk, willen jullie hem a.u.b. niks geven? 🙂
Ook mijn loopbaan was er een met vele verschillende richtingen, ik ben bij dierenkliniek van Alkemadelaan als paraveterinair begonnen in 1999 tot en met 2001. Daarna heb ik onder andere bij de bank en in de bloemen en planten gewerkt. Ook 16 jaar in de biologische groenten en fruit, voornamelijk in de voedselveiligheid. Maar de echte voldoening, zoals in de dierenkliniek, heeft altijd ontbroken. Graag zou ik me verder ontwikkelen op het gebied van (probleem)gedrag en dieetvoeding. Ik ben dus ontzettend blij, dat ik weer terug ben op het “nest”. Hopelijk zien we elkaar in de praktijk, ik ben nieuwsgierig naar jullie dieren.