De Dierenartsen


B.J.A.M. Oomen

Even voorstellen: ik ben Brigitte Oomen en ben al weer heel wat jaren  getrouwd met Tom. Ons gezin bestaat uit drie kinderen: Anne , Esther en Judith. Verder bestaat mijn huishouden nog uit 1 hond (Sven) 5 katten(Flip,Sjaak,Minoes,Loes en Wezel) , 2 ratten, een paard (Fries) en meerdere kippen en hanen.
In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit te Utrecht.
De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik in loondienst gewerkt in een gezelschapsdierenpraktijk en heb zo dus veel ervaring opgedaan.
In 1999 werd het tijd om eens voor mezelf te beginnen en dus  heb ik samen met Eelke Wiersma onze praktijk aan de van Alkemadelaan overgenomen.
Inmiddels werken we dus al weer heel wat jaren tevreden samen.

 


E. Wiersma

Na mijn studie ben ik begonnen met werken in praktijken voor zowel grote als kleine huisdieren zodat ik veel facetten van het werken als dierenarts ben tegengekomen. Een prachtig 5-jarig avontuur als dierenarts van trekkende kuddes runderen in Zambia en Burkina Faso maakte het moeilijk een keuze te maken bij terugkeer in Nederland, maar de kleine huisdierenpraktijk bleek toch waar het hart lag.
Na al weer vele jaren op de van Alkemadelaan samen met Brigitte is het plezier in het afwisselende werk niet minder geworden. Het helpen van de patiënten tijdens het spreekuur en op de operatietafel èn de interactie met de eigenaren geeft nog altijd veel voldoening.
Sinds kort heeft ons gezin weer een nieuwe herderpup Talos, die zich prima vermaakt op het boerenland waar we net zijn gaan wonen. Talos gaat regelmatig mee naar de praktijk waar velen hem inmiddels al eens achter de balie hebben zien liggen.

De assistentes:


Renee

Al weer jaren werkzaam op de van Alkemadelaan en sinds  een paar maanden met “Boni”een kruising herder. Boni is overgenomen van een klant die wist dat ik een herder zocht.
Het klikte meteen en Boni wordt nu opgeleid tot een voorbeeldige praktijkhond ( misschien lukt het…)


Petra

Mijn naam is Petra, ik ben van de drie vaste assistentes het meest in de praktijk aanwezig.
Mijn loopbaan, voordat ik assistente/ paraveterinair werd, was er één van twaalf ambachten, dertien ongelukken. Soms heeft dat voordelen. In mijn geval heb ik tijdens mijn “ banen gezwerf”, heel veel kennis vergaard.
Mijn opleiding voor A-verpleegkundige, die ik net op de valreep niet af heb gemaakt, had mij al heel veel medische kennis verschaft.
Mijn baan bij Nationale Dierenzorg in Wassenaar, heeft mij geleerd goed naar dieren te kijken, waardoor ik een goed idee heb over het natuurlijke gedrag en bewegen van huisdieren.
Mijn vrijwillige carrière bij de Dierenbescherming in het landelijke, heeft me geleerd hoe ik dieren kan hanteren.
Al mijn ervaringen hebben mij ook wijzer gemaakt in de omgang met iedereen die met dieren in zijn omgeving te maken heeft. Of het gaat om een boer die zijn boerderij katten niet wil steriliseren, tot een overbezorgde huisdier eigenaar, die tot het uiterste wil gaan en voor wie niets te gek is, om zijn geliefde dier, bij zich te kunnen houden.
Verder volg ik één a twee keer per jaar nascholingen over uiteenlopende onderwerpen, en lees ik vaktijdschriften, om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.
Ook heb ik een opleiding gevolgd om advies te kunnen geven bij gedragsproblemen binnen de praktijk. Expert ben ik niet, daar zijn de gedragsdeskundigen voor, maar daar kunnen u en ik wel op terugvallen in geval van nood.
Als afronding kan ik nog vermelden, dat ik in het bezit ben van een kat, Ollie, de Noorse Boskat.
Een hond:Spook, die haar naam eer aan doet, zij is een kruising Pekinees, Labrador Kruising en Shih – Tzû , geboren augustus 2016.

Jozette

Hallo,
Mijn naam is Jozette ik ben  getrouwd en wij hebben samen 2 kinderen een jongen van  bijna 15 en een meisje van 10.
We hebben 3 katten en sinds kort  weer een hond Jay genaamd.
Inmiddels ben ik 46 jaar en vanaf mijn 18e al werkzaam in de dierenbranche.
Het klinkt cliché maar ik wist in de 1e klas van de lagere school al dat ik dierenarts assistente wilde worden.
Dus mijn keuze voor een vervolg opleiding was snel gemaakt.
In de loop der jaren heb ik al bij veel verschillende praktijken ervaring opgedaan. Ik hoop u snel samen met Jay te ontmoeten bij Dierenkliniek van Alkemadelaan